همه نکات برای خریدن هود اشپزخانه

اگر به خانه جدیدی نقل مکان کرده‌اید که آشپزخانه آن هوددار نیست یا تصمیم دارید هود قدیمی‌تان را عوض کنید، پس این مطلب «درجه» حتما به‌دردتان می‌خورد، چون از نکات مهمی که برای خرید هود آشپزخانه باید بدانید، برایتان نوشته‌ایم.

هود از واجبات هر آشپزخانه‌ای است، وگرنه بوی پخت‌وپز غذا همه خانه را برمی‌دارد! از آن‌دست لوازمی هم هست که اغلب‌مان برای خریدش به راهنمایی نیاز داریم. البته، فروشندگان حتما چیزهای زیادی می‌دانند و با مراجعه به مراکز فروش معتبر می‌توانید جواب بسیاری از سؤالات‌تان را بگیرید. اما نکاتی هم هست که اگر خودتان پیشاپیش بدانید، می‌توانید با آگاهی بیشتری اقدام به خرید کنید.

بگذارید اول از سایز هود شروع کنیم که احتمالا جزو اولین سؤالات‌تان خواهد بود:

۱. چه سایزی بخرم؟ چقدر بزرگ؟

برای خرید هود آشپزخانه باید سایز آن را برحسب ابعاد اجاق‌تان انتخاب کنید. هودی مناسب‌تر است که حداقل هم‌پهنای اجاق‌ باشد، ترجیحا حتی کمی از هر طرف بلندتر. بهتر است ابعاد صفحه اجاق‌تان را یادداشت کنید و هنگام خرید هود با خودتان همراه داشته باشید.

ارتفاع نصب هود هم نسبت به اجاق برای اجاق‌های گازی و برقی بهتر است به‌ترتیب بین ۲۴ تا ۳۰ اینچ و ۲۰ تا ۲۴ اینچ باشد. البته، خیلی خودتان را درگیر این اعدادوارقام نکنید، چراکه نصاب‌ها خودشان به چندوچون کار واردند!

۲. هود نیازمند اتصال به داکت بخرم یا بدون داکت؟

منظور از داکت درواقع همان دم‌ودستگاه یا بهتر بگوییم کانال متصلی است که هوای مکیده‌شده توسط هود را به بیرون از خانه هدایت می‌کند. اما در هودهای بدون داکت با سازوکار کمی متفاوتی روبه‌هستیم. هودهای بدون داکت، هوای مکیده‌شده را تصفیه و سپس دوباره در فضای آشپزخانه به گردش درمی‌آورند. این نوع هودها اغلب به فیلترهایی از جنس زغال مجهزند که به زدودن هوا از بو و ذرات دود کمک می‌کند. فیلتر هودهای بدون داکت را باید هر چند وقت یک بار تعویض کنید تا همواره از کارآیی مطلوبی برخوردار باشند.

هودهایی هم داریم که از نوع قابل‌تبدیل بوده و هم به‌شکل متصل به داکت و هم بدون نیاز به داکت کار می‌کنند. به این نوع هودها اصطلاحا کانوِرتیبِل می‌گویند.

اما هودهای داکتی و بدون داکت، هرکدام مزایا و معایبی دارند که باید بدانید:

مزایا و معایب هود نیازمند اتصال به داکت

هودهای داکتی یا نیازمند اتصال به داکت در پاک‌سازی هوا و مکش رطوبت و بخار پخت‌وپز کارآمدترند، چراکه به‌جای فیلترکردن و بازچرخش هوا، هوای مکیده‌شده را کاملا از فضای آشپزخانه خارج می‌کنند. اما مهم‌ترین عیب این نوع هودها را می‌توان محدودیت محل نصب دانست، چون تنها در مکان‌هایی قابل‌نصب‌اند که از پیش، سیستم داکت تعبیه شده باشد.

این را هم بدانید که هرچه طول داکت یا لوله هود کمتر باشد، برای کارآمدی هود بهتر است. پس اگر مکان تعبیه‌شده برای نصب هود طوری است که لوله آن باید مسیر نسبتا زیادی را طی کند، به هود پرقدرت‌تری برای مکش هوا تا به بیرون نیاز خواهید داشت.

مزایا و معایب هود بدون داکت

هودهای بدون داکت را می‌توانید در هر نقطه‌ای از آشپزخانه نصب کنید. این نوع هودها چون به سیستم داکت متصل نیستند و صرفا بر پایه فیلتراسیون عمل می‌کنند، دست‌تان را از بابت محل نصب نمی‌بندند. اما ازلحاظ پاک‌سازی رطوبت پخت‌وپز به اندازه هودهای داکتی کارآمد نیستند، چراکه هوای مکیده‌شده را پس از فیلترکردن، دوباره در محیط به گردش درمی‌آورند. صدای هودهای بدون داکت هم بعضا کمی بلندتر است، چون اینها کار بیشتری از فن دستگاه می‌گیرند. البته، بلندی صدای هر هودی می‌تواند در هر برند و مدلی، متفاوت باشد.

۳. چه مدلی بخرم؟

برای خرید هود آشپزخانه، مدل‌های بسیار متنوعی پیش رو دارید. اما نمی‌توانید صرفا از روی خوشامد و سلیقه تصمیم بگیرید، چراکه هر مدلی برای نصب به شرایط خاصی نیازمند است و باید مکان نصب هود را هم در انتخاب‌تان مدنظر داشته باشید. ازجمله مدل‌هایی که در بازار خواهید یافت:

هود زیرکابینتی

هودهای این مدلی، همان طور که از اسم‌شان پیداست، زیر کابینتِ بالای اجاق نصب می‌شوند. هودهای زیرکابینتی در مدل‌های بسیار متنوع و با قدرت‌های مختلفی موجودند و می‌توانند بدون داکت هم باشند.

هود شومینه‌ای

هودهای شومینه‌ای روی دیوار پشت اجاق نصب می‌شوند. دودکش‌شان هم از داخل دیوار به بیرون می‌رود. یادتان باشد که اگر بالای اجاق‌تان کابینت دارید، برای نصب هود شومینه‌ای باید حذف‌شان کنید.

هود جزیره‌ای

هود جزیره‌ای بهترین انتخابی است که برای تهویه اجاق‌های نصب‌شده روی صفحه جزیره می‌توانید داشته باشید. این هودها بهتر است حداقل ۶ اینچ از صفحه اجاق پهن‌تر باشند.

هود کشویی

این نوع هودها که به‌اسم هود تلسکوپی هم معروف‌اند، پشت صفحه گاز و به‌شکل کشویی جاسازی می‌شوند. بنابراین، زمانی که در حال استفاده از هود نیستید، جلوی دیدتان نخواهند بود. اینها درواقع بخار و دود پخت‌وپز را به‌صورت افقی به‌درون می‌کشند. هودهای این مدلی را معمولا برای جزیره‌هایی استفاده می‌کنند که امکان کارگذاری داکت از راه سقف وجود ندارد. اما این‌طور که گفته می‌شود، به اندازه سایر هودها کارآمد نیستند.

هود مخفی

این نوع هودها به‌شکلی مخفی زیر کابینت بالای اجاق جاسازی می‌شوند و برای آشپزخانه‌هایی مناسب‌ترند که به‌دلیل نوع طراحی، بهتر است هود دیده نشود.

۴. قدرت مکش هود چقدر باشد؟

قدرت مکش هودهای آشپزخانه با واحد اندازه‌گیری فوت مکعب در دقیقه یا CFM بیان می‌شود. این عدد نشان می‌دهد که هر هودی در هر دقیقه چه حجم هوایی را فیلتر می‌کند. به‌طورکلی، اجاق‌های برقی به هود کم‌قدرت‌تری در مقایسه با اجاق‌های گازی نیازمندند. درمورد اجاق‌های گازی، گفته شده که به‌ازای هر ۱۰۰ BTU خروجی حرارت، بهتر است ۱ CFM در نظر بگیرید. یعنی اگر خروجی حرارت گازی ۴۵ هزار BTU باشد، برای این گاز به هودی با قدرت حدود ۴۵۰ CFM نیاز داریم تا اگر هم‌زمان از همه شعله‌ها و با حرارت بالا استفاده کردیم، هود جواب‌گو باشد.

اگر معمولا پخت‌وپزهایی دارید که بو و بخار زیادی می‌پراکنند، بهتر است دنبال خرید هودی با قدرت حداقل ۳۵۰ CFM باشید. این را هم بدانید که هرچه مقدار CFM بیشتر باشد، سروصدای هود هم بالاتر می‌رود. درضمن، ناگفته نماند که جریان هوای بیشتر یعنی تهویه سریع‌تر، اما لزوما به‌معنی تضمین رفع بهتر دود نیست.

۵. چه نکات دیگری هست که باید بدانم؟

ازجمله سایر نکاتی که باید برای خرید هود آشپزخانه بدانید:

  • بلندی صدا: هودها می‌توانند دارای صدای آزاردهنده‌ای باشند. بازه رایج بین ۴۰ تا ۶۰ دسیبل است. هرچه این مقدار کمتر باشد، صدای کمتری از هود خواهید شنید.
  •  فیلتر: هودهای داکتی از فیلترهای آلومینیومی برای جذب چربی‌ها بهره می‌برند. این فیلترها را باید هر چند وقت یک بار تمیز کنید و بشویید. هرچه بیشتر اهل آشپزی با دودودم زیاد باشید، این فیلترها در عرض مدت کوتاه‌تری به شست‌وشو نیاز پیدا می‌کنند. اما فیلترهای مورداستفاده در هودهای بدون داکت از نوع زغالی است که قابل‌شست‌وشو نیستند و باید پس از مدتی تعویض شوند. بعضی از این نوع هودها به چراغ نشانگر فیلتر مجهزند که زمان تعویض فیلتر را به شما اعلام خواهد کرد.
  • تنظیمات سرعت: تعداد تنظیمات سرعت در هودهای مختلف، متفاوت است. از سرعت بالا بهتر است برای پخت‌وپزهای سنگین و از سرعت‌های پایین برای تهویه محیط پس از پخت‌وپز استفاده کنید.
  • حسگر حرارت: هودهای دارای حسگر حرارتی، تنظیمات‌شان درصورت تشخیص افزایش حرارت به‌طور خودکار به سرعت بالاتر تغییر می‌کند.
  • لامپ‌ها: تقریبا همه هودها چراغ‌دارند، اما حتما به جایگاه و نحوه قرارگیری لامپ‌ها دقت کنید که تعویض‌شان درصورت سوختن، راحت باشد.
  • وای فای: هودهای وای‌فای دار را می‌توانید از روی گوشی هوشمندتان کنترل کنید.

قبل از خرید هود آشپزخانه بهتر است به چند فروشگاه معتبر سر بزنید و از فروشندگان نظر بخواهید. پیشنهاد می‌کنیم نظرات خریداران قبلی را هم در فروشگاه‌های اینترنتی بخوانید. در بین نظرات خریداران قبلی، احتمالا به نکات خوبی درمورد بلندی صدا و کیفیت مکش برخواهید کرد که می‌توانید در انتخاب‌تان هم لحاظ کنید.

در ضمن شما میتوانید برای خرید و اشنایی بیشتر هود از طریق سایت رفائی از محصولات فروشگاه ما اطلاع یابید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*